TMA

Törmäyssuoja-ajoneuvo

RC-Infra Oy on hankkinut käyttöönsä TMA-törmäyssuoja-ajoneuvon, joka on varustettu Ruotsin tieviranomaisen, Trafikverketin hyväksymällä Alpha 60 MD törmäysvaimentimella. Ajoneuvon massa on käyttökunnossa noin 10 tonnia. Törmäysvaimennin vaimentaa törmäysvoimaa jousitetusti niin, että aluksi se antaa törmäysenergialle pehmeämmän vastuksen ja lopuksi kovemman. Törmäyssuojan tulee kestää 100 km:n nopeudessa tuleva törmäys.

 

Turva-auton törmäysvaimenninta ohjataan hytistä käsin kauko-ohjaimella, joten sen käyttöönotto on helppoa. Myös LED-valonuolen ohjaus tehdään ohjaamosta käsin.

Turva-auto pysäköidään työkohteen eteen työntekijöiden suojaksi, mutta samalla se suojaa kaikkia tielläliikkujia ja autoilijoita.

 

Törmäysvaimennin on amerikkalaista tuotantoa. Törmäysvaimentimen ja päällysrakenteen asennuksesta on vastannut Raskaskonehuolto Rajala Porista yhdessä RC-Infra OY:n kanssa. Turva-auton alusta on tehty Volvon tehtaalla vuonna 2010 ja sen on alkutaipaleensa palvellut LSKT:n palveluksessa. Auto on varustettu tehokkailla varoitusvalaisimilla, ruuhkavilkuilla, sekä LED-valonuolella + sinisellä liikenteenjakajanuolella. Lisäksi ajoneuvossa on tarvittavat liikennemerkit nopeuden alentamiseen ja tienkäyttäjien huomion kiinnittämiseen, sekä tarvittavat liikenteenohjauskartiot työmaan eristämiseen muulta liikenteeltä.

 

Turva-autoa käytetään yrityksessämme esim. päällystenäytteiden porauksessa, tierakennenäytteiden otossa sekä erilaisissa inventointitöissä vilkkaasti liikennöidyllä tiestöllä. Lisäksi laitetta voidaan käyttää varoitusautona tiemerkintätöissä, poikkeuksesta kertovana ennakkovaroituksena, onnettomuustilanteissa, liikenteenohjausta vaativissa tilanteissa, hinaustilanteissa, kaiteiden korjauksen ja valaisintöiden suojaamisessa ja niitto- ja vesakonraivaustöiden yhteydessä, eli lähes kaikissa vilkkaalla tiestöllä.

 

Törmäyssuoja-ajoneuvon kuljettajilla on tarvittavat kuljettajapätevyydet, sekä tieturvapätevyydet. Voimme myös tarvittaessa hoitaa liikenteenohjauksia, sekä laatia liikenteenohjaussunnitelmia.